23948sdkhjf

Ingelstorp Trädgård klimatcertifieras

Ingelstorp Trädgård blir klimatcertifierade enligt Svenskt Sigill.
Ingelstorp Trädgård har under alla år som bärodlare strävat efter att använda så lite energi som möjligt. Idag använder de endast en fjärdedel av den energi som de förbrukade vid starten 1976. Dessutom är mer än 95 % av den totala energiförbrukningen förnyelsebar, dvs mindre än 5% fossila bränslen. Detta har medfört att Ingelstorp Trädgård nu kunnat bli Klimatcertifierade enligt Svenskt Sigill.

- Det gläder oss mycket att vi på detta sätt kan bidra till minskad klimatpåverkan, med bibehållen kvalitet på vår erkänt goda bär, säger Johnny Nilsson på Ingelstorp Trädgård i ett pressmeddelande. Förutom hallon och blåbär odlar vi också en mindre del björnbär samt vita och röda vinbär - samtliga är givetvis klimatcertifierade.

- Vår inriktning är att odla med minsta möjliga energiåtgång. Växthusen värms med förnyelsebar energi. Våra bär odlas med biologisk kontroll av skadedjur vilket betyder att de är helt utan bekämpningsmedelsrester, säger Karin Nilsson i Ingelstorp. Bären kyls ner till 2-4 plusgrader direkt efter skörd och transporteras sedan till kund i obruten kylkedja. Detta gör vi för bästa hållbarhet och kvalitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094