23948sdkhjf

Dalsjöfors Kött ändrar priser

Dalsjöfors Kött lanserar ny prislista för inköp av djur.
Konkurrensen hårdnar i Sverige om tillgången på boskap då branschens kampanjer kring svenskt kött gett resultat och Dalsjöfors Kött upplever en ökad efterfrågan av sina produkter. Sveriges lantbrukare har under lång tid fått leva med att marknaden för boskap har präglats av stora skillnader i pris mellan olika producenter och svårigheter att överskåda prisbilden. Dalsjöfors Kött inför därför en ny konkurrenskraftig notering, ”Dalsjöfors Kött Nya”.

- Vi har lyssnat på den kritik som våra leverantörer har framfört och skapat en ny prislista. Prislistan ska vara enkel att förstå och av den anledningen har vi sänkt tilläggen och höjt grundpriset. Vi vill att det ska vara enkelt för våra leverantörer att förstå vad de får betalt för sina djur och därmed skapa förtroende för prislistan igen, säger Cato Gustafsson, vice VD på Dalsjöfors Kött AB i ett pressmeddelande.

Gäller endast nya avtal
De nya avräkningsnoteringarna gäller enbart nya avtal som tecknas tidigast dagens datum.

- Vi vill vara den absolut bästa affärspartnern för våra leverantörer för att vi tillsammans ska kunna utveckla det svenska lantbruket och målet är att vi tillsammans utvecklar gemensamma affärer för att uppnå god lönsamhet genom hela kedjan, forsätter Cato Gustafsson. Tidigare i år har Dalsjöfors Kött gjort på samma sätt med grisnoteringen, höjt grundpriset och sänkt tilläggen. Allt i syfte att visa ett ”riktigt” grispris, både för kund och leverantör. Förändringen har mottagits mycket positivt.

Under året har Dalsjöfors Kött fortsatt att förstärka sin närvaro och styrka på marknaden. I början på året trädde Magnus Larsson in som VD och i början av juli tillträdde Cato Gustafsson sin tjänst. Flera andra organisatoriska förändringar har även skett.

- Vi har arbetat med såväl organisatoriska förändringar, som flera interna projekt som kommer att göra oss ännu bättre rustade inför framtiden som ser ljus ut. Vi samarbetar med alla de stora livsmedelskedjorna både på konsumentförpackade produkter under eget varumärke och råvaror till kedjornas egna märkesvaror och våra kunder önskar öka sina volymer vilket gör att vi är en trygg och stabil partner. Vi erbjuder alltid personlig service, trevligt bemötande, snabba avräkningar och hjälper gärna till med förmedling av livdjur.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063