23948sdkhjf

Strandmöllen öppnar Nordeuropas modernaste luftgasfabrik

Nu är det skandinaviska gasföretaget redo att konkurrera med bland annat AGA och Air Liquide.
Idag öppnar Strandmöllen sin första kompletta luftgasfabrik i Ljungby. Fabriken täcker en yta på 10 000 m2 och består, utöver separationsanläggningen, av fyra stora tankar - med en samlad tankkapacitet på 1 miljon liter. Den stora kapaciteten gör att Strandmöllen kan förse hela södra och mellersta Sverige med gas och kan nu konkurrera med bland andra tyskägda AGA och franskägda Air Liquide.

- Fabriken är ett resultat av Strandmöllens vilja att ständigt utvecklas, i kombination med vår unika djupgående kunskap som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Vår solida bakgrund har bland annat resulterat i att vi har finansierat byggnationen med eget kapital, vilket visar på långsiktighet och stabilitet, berättar Strandmöllens VD Anders Granlund, i ett pressmeddelande.

Modern och energieffektiv med hög produktionskapacitet
I luftgasfabriken, med sitt 33 meter höga kyltorn, produceras oxygen, nitrogen och argon och fabriken är ett bra komplement till fyllningsstationen som stod klar redan våren 2011. Användningsområdena är många, produkterna används till exempel i livsmedelsindustrin, vårdsektorn, verkstadsindustrin och i laboratoriemiljöer.

- Vi har nu Nordeuropas modernaste och energieffektivaste fabrik och är mycket stolta över att kunna förse våra kunder med gas av allra högsta kvalité. Fabriken har en stor produktionskapacitet som ger oss en enorm styrka i vår leveranssäkerhet, vilket bådar gott inför framtiden, menar Strandmöllens VD Anders Granlund.

Investeringen uppgår till 150 miljoner kronor
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063