23948sdkhjf

Lidl bygger ut lagret i Halmstad

Lidl Sverige bygger ut lagret i Halmstad för att satsa på mer färskvaror.
Större miljöanpassade kyl- och frysrum för mer kött, frukt och grönt gör att Lidl Sveriges lager i Halmstad utökas och moderniseras. Kyl- och fryslagren anpassas till Lidls allt större utbud av färskvaror men också till att öppna fler butiker i södra Sverige.

– Kyl- och fryslagren anpassas till Lidls allt större utbud av färskvaror men också till att vi öppnar fler butiker i södra Sverige. Från början var Lidl en frukt- och grönsaksgrossist och det arvet vill vi vårda och utveckla med bästa möjliga utbud och förvaring, säger Anne-Lill Lindholm, projektledare på Lidl Sverige i ett pressmeddelande.

Större kontor och lager
Lidl bygger ut de tre befintliga kyl- och frysrummen med upp till tre gånger större yta. Den största kylen blir 2 635 kvadratmeter. Nytt kylsystem minskar miljöpåverkan och spillvärmen återanvänds till att frosta av kylfläktarna i kyl och frys.

Lidls kontorsbyggnad intill lagret är också trångbodd och därför byggs det till 230 kvadratmeter kontorslokaler inne i den befintliga lagerbyggnaden. Dessutom renoverar, moderniserar och energieffektiviserar Lidl det befintliga kontorshuset på 1 050 kvadratmeter, in- och utvändigt.

Inne i lagret byggs ett 640 kvadratmeter brandsäkert rum. Kylrummet moderniseras också och i det installeras en ny kedjetransportör med inbyggd frysboxtvätt för de frysboxar Lidl transporterar varor i till butik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077