23948sdkhjf

Emballator Lagan Plast vann E-prize

Emballator Lagan Plast vann E-prize 2014 och är bäst i Sverige på energieffektivisering.
Emballator Lagan Plast var en av de tre vinnarna för E-Prize 2014. Priset, som är ett samarbete mellan E.ON och Veckans Affärer, är näringslivets energipris som delas ut till företag i Sverige som sparar energi på ett innovativt och effektivt sätt.

Emballator Lagan Plast vann med motiveringen: "Ett målinriktat helhetstänk där energiarbetet gjorts till en del av affärsidén. Effektivisering från fabriksgolv och produkter och som engagerade ambassadörer långt därutanför".

- Vi tittar mycket på helheten och inte bara på investeringar. I vår produktion jobbar vi med att ta fram målbilder förankrade hos medarbetarna och det blir mer som ett lagspel. Det är lagarbetet som gör skillnad och jag likväl som övrig ledning är stolt att ingå i laget Emballator Lagan Plast, säger VD Christian Silvasti i ett pressmeddelande.

Christian Silvasti anställdes vid årsskiftet 2004–2005. Då företaget var nära konkurs med dalande resultat och tog sina tidigare erfarenheter från processeffektivisering och vände upp och ner på hela organisationsschemat. Sedan dess har företaget vuxit tio år på raken med ökad produktion samtidigt som koldioxidutsläppen minskat med 90 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392