23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Skånska tomatodlare vann hållbarhetsstipendium

Växthusodlarna Johnny och Karin Nilsson blev Sveriges hållbaraste bonde 2014.

Växthusodlarna Johnny och Karin Nilsson utanför Ystad vann LRFs och McDonald’s Hållbarhetsstipendium på 100 000 kronor. De får priset för sin hållbara produktion av bär och tomater som drivs av solljus och förnybar energi.

Johnny och Karin Nilsson i Ingelstorp utanför Ystad har sedan starten 1976 målmedvetet arbetat för att öka hållbarheten i produktionen. Idag odlar de tomater och bär på sammanlagt 8 000 m2 under glas. Odlingen sker med nästan enbart naturligt ljus, 100 procent biologisk bekämpning och 97 procent med förnybara bränslen.

– Genom ett målmedvetet och framgångsrik arbete har Johnny och Karin skapat en hållbar växthusproduktion. De är just sådana företagare som vi med Hållbarhetsstipendiet vill lyfta fram som inspirerande exempel på en långsiktig och konkurrenskraftig produktion som även är miljömässigt hållbar, säger Patrik Holm Thisner, inköps- och kvalitetsdirektör på McDonald’s och juryns ordförande i ett pressmeddelande.

– Vi är helt överväldigade. Det känns nästan som att gå på moln, säger Karin Nilsson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web04