23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Bovetenudlar skånsk vinnare av Matverk

Med sina bovetenudlar från Österlen vann Gunnel Pettersson och Takao Momiyama från Glimminge och kocken Johan Linnerborg från Malmö den skånska delfinalen av produktutvecklingen Matverk.

På söndagseftermiddagen utsågs vinnaren av Matverk Skåne under Älska Mat & Vin-mässan på Slagthuset i Malmö. Första pris gick till Gunnel Pettersson och Takao Momiyama från Glimminge och Johan Linnerborg från Radison Blu i Malmö, vars närproducerade bovetenudlar föll juryn i smaken.

– Under ett par år har jag arbetat med att få upp intresset för bovete. Många odlare ser ingen anledning att odla det, men detta öppnar upp helt nya möjligheter. Att göra bovetenudlar har varit något jag bara drömt om tidigare. Nudlarna gör jag för min svärmors skull, eftersom jag inte kan japanska blir maten vårt språk, säger Gunnel Pettersson, som är gift med Takao Momiyama i ett pressmeddelande.

Juryns motivering lyder:

”En modern produkt med tydlig marknadspotential. Hög hantverksskicklighet

med en kombination av kulturarv och internationella impulser”

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|