23948sdkhjf

Guldregn för Purity Vodka i Cannes

Skånsk lyxvodka gjorde återigen succé i Cannes och tog hem tretton medaljer.
Guldmedaljerna duggade tätt för Purity Vodka som segrade i samtliga tre sprittävlingar som avgjordes vid den årliga Duty Free mässan i Cannes igår. Årets största bragd var trofén The Grand Asian Spirits Master som tilldelas årets bästa spritmärke alla kategorier. Purity Vodka, som tillverkas på Ellinge Slott utanför Eslöv i Skåne, vann utöver detta sex guldmedaljer i The Vodka Masters, fem guldmedaljer i The Asian Spirits Masters och en guldmedalj i The Travel Retail Masters.

- Vi är imponerade av hur Purity Vodka fortsätter att dominera internationella sprittävlingar. Det är uppenbart att vodkakonsumtionen har förändrats och att smak och karaktär numera är helt avgörande för en lyxvodkas internationella framgångar, säger Daisy Jones, redaktör på The Spirits Business Magazine.

Tretton medlajer
Att åka hem från Cannes med tretton medaljer är unikt i en tävling där 700 deltagande spritmärken slåss om äran. Särskilt när det är en liten vodkaproducent från den skånska landsbygden i konkurrens med världens spritjättar.

- Det är med stor stolthet som jag reser hem från Cannes med tolv guld och trofén som årets bästa spritmärke bland alla deltagande varumärken. Men det är med ännu större glädje jag konstaterar att den internationella vodkamarknaden genomgår en grundläggande förändring. När jag skapade Purity Vodka var det inte min ambition att göra en vodka som skulle vinna medaljer, utan en vodka med karaktär och fyllighet som jag själv ville dricka. Då sågs Purity Vodka med sin unika karaktär som en katt bland hermelinerna. Idag när vi i rask takt närmar oss hundra vinster i de internationella sprittävlingarna ses vi istället som en ledstjärna inom vodkavärlden, säger Thomas Kuuttanen, Master Blender och grundare av Purity Vodka, som var på plats i Cannes för att ta emot guldmedaljerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094