23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Vinnarna i Chark-SM 2014

Igår, torsdagen den 30 oktober, korades 15 svenska mästare i Chark-SM 2014.

Sveriges bästa falukorv, grillkorv, isterband och lufttorkade skinka fanns bland de svenska mästarna. Resultatet visar att såväl små företag som storskalig produktion kan ta fram charkuterier av högsta kvalitet. Vinnarna i tävlingens femton kategorier var Scan, Gudruns, Topp Chark, Dalsjöfors Kött, Hemgården, Lindvalls Chark, Värmlands Chark, Larssons Chark, Korvpojkarna, Foodmark Sweden, Direkt Chark, Mälarchark.

– Resultatet visar att den föreställning som ibland finns att stora företag skulle göra sämre produkter än små företag inte stämmer. Flera stora företag får år efter år väldigt bra resultat i Chark-SM, vilket visar att även de produkter som finns tillgängliga i alla butiker, för alla människor, ofta är av yppersta kvalitet och kan vara allra bäst i Sverige, säger Susanne Ekstedt på SIK, som arrangerar Chark-SM tillsammans med branschorganisationen Kött- och charkföretagen i ett pressmeddeöande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web01