23948sdkhjf

Findus i samarbete med Medicon Village i Lund

För att vara en aktiv del i samarbetet mellan forskning, utveckling och livsmedelsindustri öppnar nu Findus ett satellitkontor på Medicon Village i Lund.
Det framgår av ett pressmeddelande från Findus.

”Samhället står inför stora demografiska och klimatmässiga utmaningar, där livsmedelssektorn kan spela en central roll. T.ex. har vi en åldrande befolkning som behöver mat för specifika behov och nya typer av förpackningar. Vi behöver även hitta nya vägar för en effektivare livsmedelsproduktion och ett effektivare utnyttjande av resurser”, skriver livsmedelsjätten bland annat om bakgrunden till satsningen på ett satellitkontor.

Medicon Village erbjuder en mötesplats för forskare, innovatörer och företagare inom Life Science. Cirka 1100 personer i 100 olika organisationer arbetar på Medicon Village. Aktörerna är verksamma inom allt från prevention och diagnostik till behandling och vård.

– Vi ser att det kommer behövas många olika insatser för att möta framtidens varierande utmaningar och konsumentkrav. Genom att närvara på plats i Medicon Village, blir det lättare för oss att hitta samarbetspartners som hjälper oss att hitta innovationsmöjligheter inom mat och hälsa, säger Henrik Nyberg, som ansvarar för Findus strategiska affärsutveckling.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158