23948sdkhjf

Bönder vill sälja direkt till restaurang

Nästan fyra av tio livsmedelstillverkare vill sälja sina varor direkt till restauranger. Det visar en ny undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.
Redan i dag säljer drygt tre av tio (34 procent) livsmedelsproducenter sina varor i någon form till restaurangmarknaden. Men fler är intresserade av restaurangbranschen. Enligt LRFs undersökning vill ytterligare nästan fyra av tio (38 procent) livsmedelsproducenter sälja sina råvaror och produkter till restauranger. 16 procent svarar att de inte är intresserade medan tolv procent inte vet.



Samtidigt som fler producenter vill sälja till restaurangbranschen finns ett stort intresse för svenska råvaror och produkter hos Sveriges kockar. Enligt LRFs undersökning tycker åtta av tio livsmedelsproducenter att svenska kockar och restauranger är mer intresserade av svenska råvaror i dag jämfört med för några år sedan.



– Här finns en stor potential för både livsmedelsproducenter och restauranger att ta tillvara på. Ett större samarbete mellan producenter och kockar kan leda till fler affärsmöjligheter. Här kan mötesplatser, som till exempel Årets Kock, vara
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125