23948sdkhjf

Ökad omsättning för Ica Gruppen

Koncernen redovisar ökad nettoomsättning och rörelseresultat i sin kvartalsrapport.
Koncernens nettoomsättning uppgick till 22 016 Mkr (20 800) under tredje kvartalet, en ökning med 5,8 procent. I lokala valutor ökade nettoomsättningen med 5,0 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Rörelseresultatet uppgick till 904 Mkr (1 109). Rörelseresultatet exklusive engångsposter uppgick till 1 172 Mkr (1 110), en ökning med 5,6 procent jämfört med föregående år.

- De händelser som väcker störst intresse i denna rapport ägde båda rum efter kvartalets utgång. I oktober kunde vi efter en lång period av analys och överväganden presentera en långsiktig lösning för vår norska detaljhandelsverksamhet och idag offentliggör vi förvärvet av Apotek Hjärtat. Med försäljningen av ICA Norge har vi nått ett avslut som är positivt för alla inblandade, våra norska butiker och medarbetare, de norska konsumenterna och naturligtvis för ICA Gruppen där vi i ett slag förbättrar vårt resultat och stärker vår finansiella situation på ett avgörande sätt. Förvärvet av Apotek Hjärtat skapar utvecklingsmöjligheter i en intressant och viktig bransch och möjliggör synergier med övrig verksamhet inom ICA, säger Per Strömberg i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094