23948sdkhjf

Konsum Värmland kritiseras för bristande rutiner

Revisionsföretaget E &Y:s granskning av Konsum Värmland visar att rutiner för utbetalningar inte följts.
Med anledning av löneutbetalning till förre VD Steve Fredriksson har Konsum Värmland låtit det externa revisionsföretaget Ernst & Young granska ärendet i detalj. Rapporten visar att Konsum Värmlands egna rutiner när det gäller attest för utbetalningar inte följts i detta ärende, vilket innebär att juridisk expertis nu anlitas.

- Med omedelbar verkan kommer vi nu att anlita juridisk expertis som kommer att driva ärendet vidare. Vi kommer att prova om det finns pengar som vår förre VD inte har någon rätt till. Om frågan görs upp i godo eller via en juridisk process ber vi att få återkomma till, säger Gunnar Törnqvist, i ett pressmeddelande.

Personalchef avgår
I samband med processen har Konsum Värmlands personalchef Janeric Agnemyr, valt att lämna sin tjänst på grund av hälsoskäl.

- Även om jag hela tiden handlade på direkt order och litade på VD:n är jag medveten om mitt ansvar, säger Janeric Agnemyr. Jag har mått så dåligt av hela den här historien, så jag väljer därför att kliva åt sidan med omedelbar verkan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.346