23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Landets första råchokladfabrik når framgångar

Lovisa Andersson startade upp Sveriges första råchokladfabrik tidigare i år. Nu vinner Rawchokladfabriken Matverk Värmland.

Det blev en rawchokladkaka, Chaga Lingon, som vann Matverk Värmland 2015. Vinnarlaget, Rawchokladfabriken /Supervaruhuset i Arvika, består av chokladentreprenören Lovisa Andersson från nystartade Rawchokladfabriken samt Stefan Skoglund och och Marcus Frödin från Supervaruhuset.

– I raw choklad, råchoklad, får kakaon inte värmas upp över 42 grader, säger Lovisa Andersson som driver Rawchokladfabriken i ett pressmeddelande. Därför finns all den näring som den ursprungliga kakaobönan har kvar i chokalden. Den både mättar och ger energi.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|