23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Arla storsatsar på kesomejeri

Arlas tillverkning av keso är igång i Falkenberg. Nu väntar produktionsökning och nyanställningar.

Arla satsar på sitt mejeri i Falkenberg som ska bli Europas största tillverkare av cottage cheese. Målsättningen är att producera 20 till 30 miljoner kilo keso per år, skriver Hallands Nyheter. 176 miljoner kronor ska investeras i Falkenberg fram till 2016.

Nyanställningar väntas

Skövdefabriken, som tidigare hade produktionen av Keso, håller på att avvecklas. Produktionen av keso är i gång i Falkenberg, men fortfarande i liten skala. För tillfället finns endast tre ystningstankar. Dessa ska utökas och fler produktionslinjer ska på plats. Även personalstyrkan ska utökas, mejeriets 40 anställda ska växa till 60-80.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web04