23948sdkhjf

ICA vinner förpackningspris

ICA tar hem vandringspriset ”Plastovationer 2014” för sin nya bisfenolfria förpackning.
Hållbarhet, minskad klimatpåverkan och att driva utvecklingen i en positiv riktning när det gäller innovationer och miljö är viktiga områden för ICA. Som ett led i detta arbete har ICA lanserat ICA Rökta musslor i vitlöksolja i en helt ny typ av plastförpackning. Den nya typen av förpackning, som är helt fri från bisfenol-A, har i november belönats med det priset ”Plastovationer 2014”.

Längre hållbarhet och minskat matsvinn
Förpackningen är helkonserv i plastburk som har fått en helt ny syrgasbarriär med längre hållbarhet. De är dessutom effektiva att packa, vilket gör att antalet transporter minskar och att klimatpåverkan minskas. Dessutom är förpackningen lätta att öppna och återförsluta för kunderna, vilket gör att matsvinnet kan minskas.

- Det är väldigt glädjande att ICA har uppmärksammats för denna produkt som både kan minska matsvinnet i hemmet och bidra till ICAs proaktiva hållbarhetsarbete. På ICA arbetar vi målinriktat med miljöfrågor och inte minst när det gäller våra egna märkesvaror, bland annat är vår ambition att under 2015 fasa ut bisfenol-A i livsmedelsförpackningar, säger Maria Smith, chef miljö och socialt ansvar på ICA Sverige AB in ett pressmeddelande.
Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078