23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Tre frågor – "Bilen är fullbokad ända in i februari 2015"

Food-Supply ställer tre frågor till Britt-Marie Stegs, VD för det mobila slakteriet Hälsingestintan, som nyligen vann Årets entreprenör på Global Entrepreneurship Week.
Hur går det för företaget?

– Det går bra med lanseringen av det mobila slakteriet. Bilen är fullbokad ända in i februari 2015.





Hur är arbetsmiljön i lastbilen – får man verkligen plats med all den utrustning som krävs?

– All utrustning får plats, men det har varit ett grannlaga arbete att lyckas med det. Konstruktionen är vår och har tagit över två år att planera och färdigställa.



Slakteriet måste klara av alla krav som Livsmedelslagen ställer och ändå vara rationellt.





Är ett mobilt slakteri verkligen bättre för djuren?

– Stressnivån hos djur som transporterats till ett slakteri är hög och detta påverkar både djuromsorgen och köttkvalitén. Det mobila slakteriet innebär att djuren aldrig lämnar sin invanda miljö och bonden som sköter dem varje dag är med ända till slutet.

Tre frågor Se tema
BREAKING
{{ article.headline }}
0.121