23948sdkhjf

HKScan säljer äggverksamhet

HKScans verksamhet med estniska ägg avyttras och HKScan blir minoritetsägare i finskt kläckeri.
HKScan har tecknat avtal om att sälja sin estländska äggverksamhet, OÜ Koks Munatootmine, till danska DAVA Foods Holding A / S. OÜ Koks Munatootmine har en årlig omsättning 6,7 miljoner euro. Personalen kommer att fortsätta att vara anställda i OÜ Koks Munatootmine.

Ytterligare en överenskommelse har tecknats mellan HKScan Finland Oy och danska DanHatch AS som omfattar försäljning av HKScan Finlands kläckeriverksamhet. HKScan anställda som arbetar på kläckerier i Virmo och Kumo övergår till DanHatch Finland Oy. Efter avslutning av affären kommer HKScan ha en minoritetsandel om 20 procent i bolaget, med DanHatch som ägare av de resterande 80 procent av aktierna.

- DanHatch har en gedigen meritlista i kläckeriverksamhet i norra Europa och vi är glada att ha en affärspartner som är mycket engagerad i verksamheten. Detta kommer att gynna vår fjäderfäverksamhet, värdekedjan och våra producenter. Vidareutveckling och investeringar behövs för att möta den växande efterfrågan på fjäderfäprodukter , säger Hannu Kottonen, vd och koncernchef för HKScan i ett pressmeddelande. Som meddelades i oktober 2014 är fjäderfäverksamheten ett strategiskt utvecklingsområde för HKScan som planerar att investera i en produktionsanläggning i Finland. Att säkerställa en hög kvalitet och en kostnadseffektiv kläckningsverksamhet är därför mycket viktigt för oss.

Strategiska affärer
Båda transaktionerna kommer att frigöra kapital. Åtgärderna kommer att beröra 60 anställda totalt.

- Dessa affärer är ytterligare steg i vår strävan att rationalisera verksamheten, fokusera på vår kärnverksamhet, förbättra vår produktivitet och ytterligare förenkla och förtydliga koncernstrukturen. Förändringarna ger oss möjlighet att ytterligare stärka vår position som ett ledande nordiskt köttföretag, avslutar HannuKottonen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109