23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Trattkantarell vann Matverk Gästrikland

En inläggning av trattkantareller och säsongens röda bär blir Gästriklands bidrag i Matverk 2015.

Gertrud Edström och hennes lag vann med en inläggning bestående av trattkantareller och säsongens röda bär, tranbär eller lingon. Med i laget var kollegan Flavio Mancini från Vårt skafferi Sverige och Mattias Pettersson, kock från Högbo Herrgård.

– Inspirationen till inläggningen fick vi på Turins flygplats, berättar Gertrud Edström i ett pressmeddelande. Där såldes mängder med olika svampinläggningar till turister och resande. Då blev jag lite irriterad, Italien importerar svamp från våra skogar. Varför tar vi inte själva hand om vår svamp och gör egna goda inläggningar!

BREAKING
{{ article.headline }}
0.064|