23948sdkhjf

Kils Slakteri expanderar

Kils Slakteri fördubblar sina lokalytor och satsar på chark- och slaktverksamhet.
Kils Slakteri har köpt större lokaler där de bland annat planerar att starta upp en slaktverksamhet, skriver NWT.

- Det är många som dunkar oss i ryggen och vill att vi också skall slakta i Kil. Nu är ett projekt av det slaget mycket kostsamt, men vi vill göra ett försök. Vi hoppas komma fram till beslut någon gång under nästa år och vi vill gärna få i gång en dialog med djurägarna i Värmland. Är de beredda att stötta en större slaktverksamhet i Kil, säger Pär Lindberg, en av delägarna i artikeln.

I dagsläget har Kils Slakteri ett samarbete med Dahlbergs slakteri. På Dahlbergs slakteri slaktas djuren, och i Kil styckas och hängmöras köttet.

Charkverksamhet ska växa
De nya lokalerna är även en del i slakteriets satsning på charkprodukter.

- Vi kommer att erbjuda ett 15-tal olika charkprodukter till kundbutikerna. Charkvarorna testar vi i vår butik i Karlstad. Satsningen på butiken har blivit en framgång. Det råder stor efterfrågan på närproducerat och produkter av hög kvalité, Pär Lindberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063