23948sdkhjf

Centerpartiet: Ge svenska bönder en extra krona

Det ryska beslutet om importstopp av mjölk har försatt svenska mjölkbönder i kris. Centerpartiet uppmanar därför att mjölkpriset ska höjas.
Centerpartiets förslag för att rädda den svenska produktionen är ett mjölklöfte.

- Vi uppmanar alla handlare att ingå Mjölklöftet, där man höjer priset på mjölk med en krona som går oavkortat till mjölkbonden, säger Eskil Erlandsson, riksdagsledamot för Centerpartiet.

- Vi är övertygade om att väldigt många svenskar är beredda att betala en krona extra för mjölken, om de vet att den kronan säkerställer att den lokala mjölkbonden kan fortsätta leverera mjölk i många år till. Då bidrar man också till en bättre djurhållning och mer närproducerad mat, säger Eskil Erlandsson.

Har fungerat i Åre
Liknande koncept finns redan i Åre. Resultatet talar för sig själv. Efter att Ica Åre höjde priset på mjölk med en krona rusade försäljningen i höjden.

- Handlarna har allt att vinna på Mjölklöftet. De gör en god insats genom att de gynnar den lokala mjölkbonden och ser till att den ansträngda mjölknäringen får ett mycket välbehövligt lyft. Dessutom verkar ju Mjölklöftet innebära att försäljningen ökar, säger Eskil Erlandsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.115