23948sdkhjf

Arlas mjölksänkning kritiseras

Arla kritiseras för att påverka de andra mejerierna till sänkningar.
Svenska mejerier kritiserar att Arla sänker sitt avräkningspris på mjölk, skriver ATL. Det skiljer nästan en krona kilot mellan de olika mejerierna. Fram till januari var Falköping Mejeris avräkningspris 3,70 kronor, medan Arlas låg på 2,84 kronor.

– Vi tycker att prissänkningen på den svenska marknaden var onödig. Det var inget som de svenska livsmedelskedjorna krävde. Alla kedjorna är tvärtom måna om att lyfta svenskt jordbruk. Med tanke på att det inte finns en liter importerad dryckesmjölk i Sverige, är mjölken redan för billig, säger Falköpings mejeris vd Thomas Andersson i artikeln.

Arlabönder vill till Falköpings Mejeri
Thomas Andersson uppger att Falköpings Mejeri sänkt mjölkpriset från första januari som en följd av att Arla sänkt sitt pris. Han menar att de blir kontaktade av handeln, i samband med att Arla sänker, angående pris på emv-mjölk.

Mats Hedlund, färskvaruchef på Arla, håller med om att pressen från handeln inte varit stor, men att Arla inte var först med att sänka mjölkpriset. Han uppger att det finns en balans mellan volym och prissättning.

De senaste två veckorna har prissänkningen från Arla resulterat i att ett 100-tal Arlabönder ställt sig i kö för att leverera till Falköpings Mejeri istället.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079