23948sdkhjf

Arla höjer ekotillägg

Arla höjer tillägg för bönder med ekologisk produktion. Det innebär att det svenska ekotillägget blir 94 öre.
Försäljningen av ekologiska produkter fortsätter att öka, och därför har bondeägda Arla fattat beslut om att från och med 2 mars höja ekotillägget med motsvarande 17,7 öre till ekobönder i Sverige, Danmark, Storbritannien och Centraleuropa.

Arla ska även i fortsättningen driva och utveckla den ekologiska marknaden. Den ambitionen bekräftades av styrelsen på sitt möte i förra veckan, där de också slog fast att tillägget för ekologisk mjölk även i fortsättningen ska baseras på balansen mellan tillgången på ekologisk mjölkråvara och efterfrågan på ekologiska produkter.

– Det är lönsamt för alla våra ägare när vi säljer mer ekologiska produkter, och med vår ökande försäljning av eko i Europa och andra områden förutspår vi ett behov av mer ekomjölk de närmaste månaderna och åren. Därför höjer vi ekotillägget i de länder där vi kommer att behöva mer ekomjölk, säger Arlas vice vd Povl Krogsgaard i ett pressmeddelande.

Behov av nya ekobönder undersöks
De kommande månaderna ska Arla undersöka om det kan finnas behov av att rekrytera fler ekobönder, men här och nu väntas det höjda ekotillägget leda till en ökad produktion bland Arlas nuvarande ekobönder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158