23948sdkhjf

Snart är det dags för Ostfestivalen 2015

Ostfestivalen 2015 pågår på Nordiska museet den 13-15 februari.
Det pratas, provas, testas, ystas och äts mer ost än någonsin i Sverige. Vi äter nästan 20 kilo ost per person och år samtidigt som en allt större andel är importerade ostar. För att uppmärksamma den goda svenska osten arrangerar Nordiska museet, SP Food and Bioscience och Lantbrukarnas riksförbund för andra gången en ostfestival den 13-15 februari 2015. Tre dagar för ostälskare i alla åldrar!

– Förra gången ställde ett trettiotal ostmakare ut på festivalen. De hade med sig massor av spännande och goda ostar, säger Britt Rahm, SP, initiativtagare till festivalen i ett pressmeddelande. Denna gång tar vi ett steg till och fördjupar innehållet för såväl utställare som besökare, vi har flera överraskningar på gång, det känns jätteroligt!

Ostfestivalen äger rum på Nordiska museet på Djurgården i Stockholm den 13-15 februari 2015. Fokus för festivalen ligger på den svenska osten – smaken, mjölken, fäbodkultur, osttillverkning, osthandel, ost i kombination med drycker, bröd och tillbehör, hemmaystning, vad som händer vid lagring och de olika ostfamiljerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079