23948sdkhjf

Strategiskt samarbete för säker mat

Jordbruksverket, Livsmedelverket, SVA, Generalläkaren, länsstyrelserna och kommunerna delar uppdraget att säkerställa en hög skyddsnivå för människors och djurs hälsa samt värna om konsumenternas intressen.
I Sverige ska alla kunna lita på maten vi äter. Alla myndigheter i livsmedelskedjan från jord till bord delar ett viktigt uppdrag. Därför vidareutvecklar myndigheterna tillsammans det strategiska arbetet för en effektivare kontroll.

- Målet är att är skydda människor och djurs hälsa och värna om konsumenterna. Vi ska se till att kontrollen är effektiv och fokuserar på rätt saker, säger Stig Orustfjord, generaldirektör för Livsmedelsverket.

Genom hela livsmedelskedjan
Tillsammans kan myndigheterna agera på risker i hela livsmedelskedjan, skapa och använda gemensamma strategier, göra gemensamma kontrollsatsningar och lättare åtgärda EU:s synpunkter på den svenska kontrollen.

- En grundbult för ett lyckat resultat är en sammanhållen beredskap för hela livsmedelskedjan, där vi på bästa sätt nyttjar våra gemensamma resurser, säger generaldirektör Jens Matsson, SVA.
Den nationella kontrollplanen har utarbetats av myndigheterna gemensamt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078