23948sdkhjf

Ny undersökning: Smak på livsmedel är viktig

Smaken allt viktigare när bönder producerar livsmedel, enligt en undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av LRF .
Nu visar en ny undersökning att bönderna är väl medvetna om vilken betydelse smaken har för deras råvaror och produkter. 87 procent av livsmedelsproducenter anser att smaken är mycket viktig när de utvecklar sina produkter enligt undersökningen, gjord av Ipsos på uppdrag av Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Undersökningen visar att över hälften av livsmedelsproducenterna tar hjälp av en närstående när de utvecklar smakerna i sina produkter. En av fyra utvecklar smakerna själv. En av tio livsmedelsproducenter tar hjälp av en kock i arbetet med att utveckla smaken i deras produkter.

– Det är roligt att smaker har fått en central roll när Sveriges livsmedelsproducenter utvecklar sina produkter. Att så många livsmedelsproducenter aktivt engagera sig i smakarbetet betyder mycket för utvecklingen av goda och fina produkter. Om man dessutom utvecklar möjligheterna till samarbete mellan producent och kock när det gäller smaker så kan det innebära nya affärsmöjligheter för båda parter, säger Helena Jonsson, förbundsordförande LRF i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064