23948sdkhjf

Pengar till försöksodling av humle

I Östergötland har en projektgrupp undersökt möjligheterna för närproducerad humle.
I samband med att mikrobryggerierna blir fler ökar efterfrågan av lokalt producerad humle. En projektgrupp i Östergötland bestående av representanter från bland annat Hushållningssällskapet, SP Food and Bioscience och TI Institutet för jordbruks- och miljöteknik har undersökt möjligheterna kring att odla humle i Östergötland, skriver Sveriges Lantbruksuniversitet på sin hemsida.

Projektgruppen kom fram till att det behövs fler plattformer för humleodlare, att humleodlarna ska ta reda på vilken sort av humle som bryggerierna efterfrågar innan det startar verksamheten samt att det behövs mer kunskap om humleodling generellt.

Jesper Lindström på SP Food and Bioscience berättar att han har mött stort intresse från humleodlare. Projektet kommer inte fortsätta eftersom ansökan har avslagits. Trots det kommer en försöksodling av humle att dra igång.

– Hushållningssällskapet har fått finansiering av Region Östergötland och drar nu igång en försöksodling av humle på deras försöksgård Klostergården i Vreta kloster, säger Jesper Lindström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078