23948sdkhjf

Thåström sätter sitt namn på sprit

Ytterligare en kändis lånar ut sitt namn till en alkoholhaltig dryck.
Senaste året har vi sett en rejäl ökning av alkoholhaltiga drycker som säljs i nöjeselitens namn. Plura på vinflaskan, Motörhead på ölflaskan och Thåström på en flaska spansk brandy.

Och brandyn "Thåströms Spanska" listas från och med måndagen den 1 juni i Systembolagets fasta sortiment. Artisten har därmed fått bekräftelse på att det går att lära svenskar att dricka brandy.

– Fansen har sagt sitt. De vill, precis som Joakim Thåström, ha brandy, säger Sari H Wilholm på företaget Brands For Fans, som kopplar ihop dryckesföretag med kända profiler, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Brands For Fans valde Thåström ut en brandy från den sydspanska regionen Jerez. Brandyn lagrades därefter på amerikanska ekfat i över 12 månader – fat som tidigare har innehållit sherry.

Läs även: Kändisarna sätter sina namn på vin och sprit

Fakta: Brandy

Brandy, av nederländskans brandewijn ("bränt vin") är ett destillat av jäst fruktsaft, oftast från vindruvor, således en druvsprit som är konsumtionsfärdig.
Vindruvor är brandys råvara, där gröna druvor med hög syra är att föredra, men alla sorters druvor kan användas.
Oftast jäser vinet till en alkoholhalt på mellan 5 och 12 procent för att sedan vila på jästfällning, som med fettsyror ger kropp och estrar som ger doft.
Lagring ska ske på ekfat där längre lagring ger mindre sträva och bittra tanniner. Detta ger smak av vanilj, choklad och knäck och gör spriten mjukare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08