23948sdkhjf

De gör tårtan till prinsbröllopet

"Gästerna kommer definitivt att märka att världseliten ligger bakom bakverket."
Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har fått det ärofyllda uppdraget från hovet att ansvara för bröllopstårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop den 13 juni. De som skapar bakverket är Svenska Konditorlandslaget. Hur tårtan kommer att se ut, och smaka, är en väl bevarad hemlighet fram till bröllopsdagen 13 juni.

– Det blir ingen vanlig tårta, så mycket kan jag säga, uppger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer, för Food Supply.

Och arbetet med tårtan har, enligt Martin Lundell, pågått under lång tid.

– Det krävs mycket arbete och ett gediget hantverk för att få till den här tårtan. Gästerna kommer definitivt att märka att det är världseliten bland konditorer som ligger bakom bakverket, berättar han vidare.

Svenska Konditorlandslaget visade med sin sjundeplats i konditor-VM att de håller världsklass. Därför var det, enligt Martin Lundell, naturligt att låta dem baka bröllopstårtan.

De två senaste kungliga bröllopen inom svenska kungafamiljen har bjudit på såväl en 3,3 meter hög tårtdröm som en macaronpyramid. Den förstnämnda – kronprinsessan Victoria och prins Daniels tårta – gjordes även den av Sveriges bagare & konditorer.

Kan du ge en liten hint om hur bröllopstårtan kommer att se ut?

– Nej, jag kan ju tyvärr inte det. Eftersom bröllopstårtan är lite av själva höjdpunkten på bröllopet, och historiskt sett har bringat lycka åt brudparet, så är det roligt att låta det bli en överraskning, säger Martin Lundell och fortsätter:

– Det enda jag kan säga att man kommer kunna spegla prins Carl Philips designintresse i den.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062