23948sdkhjf

Findus kan bli uppköpt av brittiskt storbolag

Nomad Holdings Ltd diskuterar just nu ett förvärv av Findus Group.
Nomad Holdings Ltd för just nu preliminära diskussioner om ett förvärv av Findus Group. Det meddelar den amerikanska affärstidningen Bloomberg. Diskussionerna är fokuserade på Findus verksamheter i Europa, exklusive Storbritannien.

Ett förvärv skulle följa upp Nomads köp av Iglo Foods i april för 2,6 miljarder euro, vilket motsvarar 24,5 miljarder kronor och ett sammanslaget Iglo och Findus skulle därmed skapa en riktig jätte inom frusen mat.

Nomad förhandlar nu med Findus ägare JP Morgan Chase, Lion Capital och Highbridge Capital. Enligt källorna är det dock tidiga samtal och det är inte säkert att någon affär blir av.

Findus Group att de bekräftar att det pågår preliminära diskussioner exklusivt med Nomad Holdings angående en möjlig försäljning av Findus verksamhet utanför Storbritannien – diskussioner som även omfattar Findus i Norden och Findus i södra Europa.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att det pågår en dialog mellan oss och Nomad Hodlings. Men ingenting är klart, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige AB, till Food Supply.

Vad skulle det betyda för Findus om ett uppköp gick igenom?

– Det skulle leda till något positivt, dels för oss men också för marknaden i stort. Men det är egentligen alldeles för tidigt att spekulera om det i nuläget, då vi precis inlett diskussionen, avslutar han.

Findus Group uppger att mer information kommer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141