23948sdkhjf

Hälsingestintan bröt mot slaktregler

Presschef: "Det är ett rent byråkratiskt misstag".
Hälsingestintans mobila slakteri har i samband med slakt brutit mot Livsmedelverkets krav. Nu får företaget allvarlig kritik. Det meddelar tidningen Hela Hälsingland.

I mars i år ska Hälsingestintan ha genomfört slakt utan att det fanns godkända stallutrymmen på fastigheten, vilket kan innebära risker för djurens hälsa, men också medföra smittorisk.

Livsmedelverket konstaterar att bristerna är mycket allvarliga och har nu gett företaget ett förbud mot att genomföra slakt utan att ha fått dispens från myndigheten.

Om Hälsingestintan bryter mot förbudet kommer företaget, enligt Hela Hälsingland, att tvingas betala böter på 50 000 kronor vid varje tillfälle som de genomför slakt utan att ha fått dispens.

I et mejl till Food Supply svarar Hälsingestintans presschef Anna Stegs:

"Det är ett rent byråkratiskt misstag där vi hamnat mellan två myndigheter som brustit i kommunikationen med varandra. Det är dock mycket viktigt att poängtera att inget i detta ärende på något sätt påverkat djurskyddet. Livsmedelsverket och Jordbruksverket arbetar tillsammans med oss på ett mycket bra sätt för att göra en långsiktigt hållbar lösning och vår uppfattning är att det är båda verkens absoluta vilja att detta skall fungera så smidigt som möjligt för alla inblandade parter."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078