23948sdkhjf

Slakteri åtalsanmäls av myndighet

Knårrevången Slakt: "Vi har inga kommentarer till det här i nuläget".
Livsmedelsverket åtalsanmäler Knorrevången Slakt, i skånska Glimåkra, för brott mot bland annat livsmedelslagen i samband med hantering och försäljning av hästkött.

Vid kontroller på Knorrevången slakt AB har Livsmedelsverket bland annat sett att det är fler slaktkroppar av häst som lämnat företaget än antal djur som officiellt kommit in.

Veterinärer hos myndigheten kontrollerar alla fyrfota djur före och efter slakt. Om inte djuren är kontrollerade och godkända finns en risk att det kan finnas rester av läkemedel eller ämnen som är förbjudna att ge till djur som ska bli livsmedel. Djur kan också ha allvarliga sjukdomar som gör att de inte ska bli livsmedel. Livsmedelsverket misstänker att detta skett och Knorrevången slakt AB åtalsanmäls därför hos åklagarkammaren i Helsingborg.

Livsmedelsverket kräver dessutom att företaget ska spåra det hästkött som sålts och återkalla det som finns kvar på marknaden. Företaget förbjuds också att slakta hästar till dess att det kan säkerställas att antal utlevererade hästkroppar stämmer överens med antalet hästar som kommit in till slakteriet.

– Vi har inga kommentarer på det här i nuläget, säger Inge Larsson, slaktare på Knårrevången Slakt AB till Food Supply, som menar att Livsmedelsverket inte har någon vettig grund till sitt påstående.

Enligt Inge Larsson rullar allt i verksamheten på som vanligt.

– Vi fortsätter att slakta hästar som vanligt här.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08