23948sdkhjf

Ica samarbetar med Fryshuset

Syftet är att bidra till ett mer inkluderande samhälle.
Ica-handlarnas Förbund har inlett ett samarbete med Fryshuset med syfte att bidra till ett mer inkluderande samhälle.

Samarbetet bygger på att Fryshuset ska stödja Ica-handlare med socialt ansvarstagande. Idag finns ett stort engagemang men också ett behov av expertis hos Ica-handlarna som möter utmaningar med utanförskap på sina orter över hela landet.

– Vi hoppas att samarbetet ska ge ännu mer kraft till Ica-handlarna som finns på plats i stort sett över hela Sverige, säger Fredrik Hägglund, vd för Ica-handlarnas Förbund, i ett pressmeddelande.

Ica-handlare i Stockholmsförorten Husby, i Kalmar och i Vimmerby har inlett dialoger med Fryshusets representanter och tillsammans planerar man nu för möten som förbättrar det lokala engagemanget och stoltheten. Ytterligare ett 15-tal Ica-handlare har anmält intresse att bli ännu bättre i sitt lokala samhällsengagemang med hjälp av Fryshuset.

– Genom att samarbeta med en stark näringslivsaktör kommer Fryshuset direkt in i ett sammanhang där vi kan stötta Ica-handlarnas lokala utmaningar, säger Johan Oljeqvist, vd för Fryshuset, i samma pressmeddelande.


Fakta:

Ica-handlarna:

Ica-handlarna driver livsmedelsbutiker och står för samhällsservice på cirka 1 300 platser och i 285 av 290 kommuner och i Sverige.Totalt har ICA-handlarna 40 000 anställda, varav hälften är 25 år eller yngre.

Fryshuset:

Fryshuset är ett aktivitetscentrum med ett brett utbud av verksamheter främst riktade till ungdomar. Fryshuset ligger i Stockholm men bedriver även verksamheter i Göteborg och Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094