23948sdkhjf

Burger King vill ha fred — McDonalds vägrar

Burger King vill öppna gemensam restaurang med huvudfienden McDonalds — och sälja "McWhopper". McDonalds har avböjt.
Den amerikanska hamburgerkedjan Burger Kings fredsförklaring har framförts genom ett öppet brev till McDonalds och en omfattande annonsering i amerikanska medier. Burger Kings förslag går ut på att driva en gemensam restaurang med konkurrenten McDonalds där en blandning av respektive snabbmatkedjas storsäljare, Whopper och Big Mac, "McWhopper" ska säljas. Det skriver New York Times.

Allt är naturligtvis en PR-kupp. Restaurangen ska bara vara öppen under en dag, Internationella fredsdagen den 21 september. Samarbetet är tänkt att symbolisera fred mellan två kombattanter i den globala snabbmatskriget. Allt överskott är också tänkt att gå sponsra av den FN-skapade fredsdagen.

McDonalds har dock varit skeptiska till upplägget, och tackat nej till "McWhopper"-idén. I ett svar, publicerat på McDonalds Facebook-sida, avböjer snabbmatskedjan inviten.

"Vi älskar intentionen men tror våra två varumärken kan göra något större för att göra skillnad", står det i inlägget som är undertecknad McDonalds nytillträdde vd Steve Easterbrook.

Han tillägger att konkurrensen mellan McDonalds och Burger King knappast kan liknas vid ett krig, vilket var premissen i Burger Kings förslag, utan snarare vänskaplig konkurrens, och att "ett vanligt telefonsamtal" vore att föredra nästa gång Burger King vill kommunicera eventuella samarbeten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078