23948sdkhjf

Lidl ger bort mat i Göteborg

Lidl hakar på konkurrenterna Ica och Coop. Elva butiker i Göteborgsområdet i samarbete med anti-matsvinnsföretaget Allwin.
Göteborgsföretaget Allwins affärsidé är att ta hämta mat från matbutiker som annars hade slängts, för att sedan skänka den till organisationer som hjälper till exempel hemlösa. På så vis minskar matsvinner samtidigt som det mättar utsatta personer.

Flera Coop- och Ica-butiker inledde ett samarbete med Allwin redan förra året. Nu hänger elva Lidl-butiker Göteborgsområdet på.

— Att se till så att fullt tjänlig mat kommer utsatta människor till godo, istället för att kastas, ser vi som en naturlig del i vårt hållbarhetsarbete. Vi är glada över vårt nya samarbete med Allwin, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhetschef på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt Lidl innebär samarbetet att matvaror motsvarande 150 000 och 200 000 portioner, via Allwin, årligen kommer att levereras till kyrkor i Göteborg.

— Allwins roll i detta är att koppla ihop givare och mottagare. Det som verkligen spelar roll är att tack vare Lidls engagemang, kommer nu fullt ätbar mat till behövande. Tillskottet av butiker innebär närmast en fördubbling som Allwin hämtar mat ifrån, säger Simon Eisner, vd på Allwin, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078