23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Så vanligt är matfusket

Honung och fisk är matbedragarnas favoriter, enligt rapport från EU-kommissionen.

Det fuskas med var femte honungsburk. Ofta handlar det om fel pollensort, fel ursprungsområde eller att honungen tillsats socker. Det slår EU-kommissionens arbetsgrupp Food Fraud Network, som undersökt 2 200 prover, fast i en ny rapport.

Sverige har, via Livsmedelsverket, deltagit i fuskkontrollerna av fiskprodukter. Av rapporten framgår ett omfattande medveten felmärkning, där billigare fisksorter säljs under annat, dyrare, namn.

Food Fraud Network upptäckte brister i märkningen i 6 procent av de 4 000 prover som undersökts. Havsabborre, sjötunga och torsk är några av de vanligaste fisksorterna som bedragare försöker förfalska.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.081