23948sdkhjf

Personalboom hos Crem

Efter sommarens förvärv av tyska Spengler ökar kaffemaskinsföretaget Crem International i Åmotfors personalstyrkan ordentligt.
Det är nu över sju år sedan som svenska Coffee Queen gick samman med spanska Crem Apartas och bildade Cremkoncernen. I somras köpte Crem International, med huvudkontor i värmländska Åmotfors, upp tyska Spengler, som tidigare varit en del av den stora maskinkoncernen Maas.

Förvärvet gör att Crem International, som utvecklar, tillverkar och säljer kaffemaskiner, behöver nyanställa med nästan 50 procent. 50 medarbetare blir 73 när Spenglers produktion av kaffemaskiner riktade mot kontor och servicehandeln ska samordnas från Åmotfors. Det uppger NWT.

— Superkul med en expansion i Åmotfors, säger Crem Internationals vd Johan Ekström, till tidningen.

Totalt har Cremkoncernen runt 350 anställda och omsättningen ligger på runt 750 miljoner kronor.

Enligt Johan Ekström är med nöd och näppe som fabriksytorna i Åmotfors räcker till men att det är viktigt att expansionen sker här och inte i Crems anläggningar i Kina eller Spanien.

— Framförallt är det ju viktigt att vara nära vår huvudmarknad för den här typen av maskiner, och den är Norden och norra Europa, dessutom har vi en fin produktionsanläggning i Åmotfors.

Totalt har Cremkoncernen runt 350 anställda och omsättningen ligger på runt 750 miljoner kronor.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063