23948sdkhjf

City Gross får grönt ljus i Malmö

Bergendahls prestigeprojekt innebär en plattform för framtida expansion.
Bergendahls får grönt ljus för att bygga en City Gross-butik i Hyllie i Malmö. Enligt butikskedjan är etableringen av stor strategiskt vikt och en viktig kugge i en storsatsning på fler City Gross-butiker i Malmö.

— Vi är riktigt glada över att äntligen få möjlighet att inleda vår storsatsning i Malmö, en expansiv stad där behovet av moderna livsmedelsbutiker som i form och erbjudande är optimerade för nya kundbehov ökar. Att nu kunna ta nästa steg och öppna ytterligare en butik i Malmö utöver vår butik i Rosengård är mycket glädjande och viktigt för oss, säger Johan Johnsson, vd för Bergendahls Food, som äger och driver City Gross-butikerna, i en kommentar.

Skåne betraktas som City Gross hemmamarknad sedan den första butiken öppnade i Hyllinge utanför Helsingborg 1993. Den nya butiken beräknas stå klar under 2018 och kommer att fylla 6 500 kvadratmeter. Att etableringen innebär ett sextiotal nya arbetstillfällen i Malmö är ett av flera skäl till varför de lokala beslutsfattarna stöttar satsningen.

— Malmö växer och behöver entreprenörsdrivna verksamheter som med hållbara värderingar har viljan och kraften att vara med och ta ansvar för framtidens stadsmiljö och -utveckling. Familjeföretaget Bergendahls har på olika sätt under lång tid visat att man är en sådan verksamhet och vi gör gärna vad vi kan för att bidra till att deras närvaro ökar här framöver, säger Milan Obradovic, kommunalråd med beredningsansvar för boende och infrastruktur i Malmö Stad, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063