23948sdkhjf

Ica överger storstadskoncept

Tre av fyra butiker inom konceptet Ica To Go slår igen.
Ica har beslutat om att skrota sitt storstadskoncept Ica To Go, som bland annat säljer färdigmat, kioskvaror och plocksallad. Butikerna, som finns på olika håll i Stockholm, kommer att stänga redan 31 januari 2016. Personalen informerades under fredagen.

Men Ica To Go kommer att leva kvar som förbutikskoncept på Ica Maxi och Ica Kvantum, om än inte som fristående butiker. En av dem, belägen vid centralstationen, kommer att göras om till en Ica Nära-butik.

— Det stämmer inte att hela konceptet ska läggas ner. Däremot stänger vi två av tre fristående butiker vi har, och kommer i fortsättningen fokusera på Ica to go som ett koncept i befintliga butiker, säger Icas kommunikationschef Ola Fernvall, till Food Supply.

Enligt Fredrik Söderberg, ansvarig för Ica To Go, beror nedläggningarna på att konceptet visat sig vara mer lönsamt som en integrerad del hos befintliga Ica-handlare.

— Vi har testat Ica To Go i anslutning till nio butiker parallellt med de fristående enheterna och vi kan konstatera att konceptet går otroligt starkt som förbutik, med bra penetration och kundnöjdhet.

Även de fristående butikerna i Stockholm har varit uppskattade, säger Fredrik Söderberg, som dock påpekar att det finns helt andra utmaningar kopplade till att driva en enskild butik på stan än att bygga in den hos en etablerad Ica-handlare. Inte minst när det gäller att hitta bra lägen med bra kundströmmar.

— Vi har sett att Ica To Go har fallit bäst ut som förbutik, vilket får konsekvensen att vi nu stänger tre av de fyra fristående butikerna och gör om den fjärde till en Ica Nära-butik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094