23948sdkhjf

Ikea satsar på 3D-köttbullar

I möbeljättens forskningslabb ses 3D-printade köttbullar som en av lösningarna för framtiden.
Internationellt sett är Ikea tätt förknippade med köttbullar av svenskt stuk. Förkärleken till maträtten avspeglas också i möbeljättens forskningslabb Space 10 i Köpenhamn.

Som ett sätt att lösa framtidens ökade efterfrågan på mat, något som enligt FN kommer att växa med 70 procent de närmaste 35 åren, söker nu Ikea nya sätt att använda köttbullar på, uppger Veckans Affärer.

Från Space 10 presenteras nu förslag på 3D-printade köttbullar, köttbullar av alger och köttbullar som bygger på kött som odlats i laboratorium. Dessutom försöker Ikea få upp intresset för köttbullen "Crispy Bug Ball", som i huvudsak består av insekter, en proteinrik basingrediens som dessutom är smalare och mer kostnadseffektiv att producera.

—Vi använde köttbullens form och storlek eftersom vi ville visualisera komplicerad forskning på ett enkelt, roligt och välbekant sätt. Köttbullar finns i nästan alla kulturer – från den svenska köttbullen, italiensk-amerikanska spagettiköttbullar till Mellanösterns kryddiga kofta, säger Kaave Pour, kreativ chef på Space10, till Dagens Industri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065