23948sdkhjf

Greenfood får ny ägare

Fonden Nordic Capital köper majoritetspost i Greenfood-gruppen, där bland annat plocksalladsvarumärket Picadeli ingår.
Enligt investeringsfonden är syftet med förvärvet att stödja Greenfoods "fortsatta tillväxt och internationella expansion som drivs av en stark underliggande trend av ökat hälsosamt ätande samt efterfrågan på bekväma måltidslösningar inom frukt och grönt".

— Det finns en tydlig trend mot hälsosammare kostvanor, men även ett ökande krav på att det ska vara enkelt, bekvämt och lättillgängligt. Greenfood driver innovation och produkt-utveckling inom hälsosamma livsmedel i Norden. Dessutom har bolaget en mycket stark detaljhandelslösning, Picadeli, som erbjuder både återförsäljare och konsumenter möjligheten att köpa hälsosamma sallader på ett väldigt enkelt och individanpassat sätt. Nordic Capital ser fram emot att arbeta med den mycket erfarna ledningen i Greenfood och addera Nordic Capitals expertis från detaljhandelsinvesteringar, konceptutveckling och tillväxt, säger Michael Haaning, partner på NC Advisory och rådgivare till Nordic Capitals fonder, i ett pressmeddelande.

Greenfood-gruppen bildades tidigare i år genom en sammanslagning mellan Picadeli och Greenfood, och består även av Fresh Cut och Sourcing. Gruppen omsätter 3,9 miljarder kronor och har 700 anställda. Huvudkontoret finns i Helsingborg. Parterna offentliggör inte de finansiella villkoren för affären.

— Detta nya partnerskap med Nordic Capital, som en av de mest kunniga och erfarna investerarna i branschen, tillsammans med nuvarande ägare Fidelio Capital, kommer att sätta Greenfood i en utmärkt position för att fortsätta och accelerera vår tillväxt de kommande åren. Med våra innovativa koncept kommer Greenfood även att expandera geografiskt, både organiskt och genom förvärv, säger Greenfoods vd Lars Åström, i en kommentar.

Nordic Capital blir därmed huvudägare samtidigt som den nuvarande ledningen, och investmentbolaget Fidelio Capital, kvarstår som delägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078