23948sdkhjf

Mackmyras fjälltoppslager klart

Whiskytillverkarens nya lager, ett 10-miljonersbygge i Lofsdalen, invigdes av landshövdingen.
Vad som sannolikt är Europas högs belägna whiskylager är nu färdigställd. På över 1 100 meters höjd, ovanför fjällbyn Lofsdalen i Härjedalen, finns dessutom en skybar.

Själva lagret, med plats för drygt 700 stycken 30-litersfat, finns i källaren. Ett fat kostar 20 000 kronor och hittills har 300 sålts.

Bygget har kostat 10 miljoner kronor. Projektet har huvudsakligen finansierats av skidanläggningen medan region Jämtland/Härjedalen har gått in med en tredjedel.

Från början var tanken att bygga en restaurang på fjälltoppen men Ola Andersson, chef för Lofsdalens liftanläggning, såg i stället whiskyfat. Anläggningens styrelseordförande Jan Andersson tog kontakt med whiskytillverkaren Mackmyra från Gävle, som nappade på idén om ett lager med tillhörande skybar.

— Vi kan så att säga befrukta varandra i detta. För vår del når vi ut till andra kundgrupper genom att vi får tillgång till Mackmyras kundregister, det är människor vi inte nått tidigare. Samtidigt som Mackmyra kan nå våra kunder, säger Jan Andersson, till Östersunds-Posten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078