23948sdkhjf

McDonalds mot rekordår

Sverige ljus i mörkret för snabbmatsgiganten.
Internationellt har konkurrensen mellan snabbmatskedjorna har hårdnat rejält. Och för McDonalds har den amerikanska hemmamarknaden varit en besvikelse hittills i år, en utveckling som hamburgerbjässen bland annat försökt vända genom att servera frukost dygnet runt.

Enligt Dagens Nyheter har McDonalds tappat marknadsandelar till uppstickare samtidigt som moderbolagets omsättning har minskat med 5 procent under årets tre första kvartal medan vinsten sjönk med 11 procent, jämfört med motsvarande period 2014.

I Sverige går det betydligt bättre. Den totala omsättningen för de 225 restaurangerna i Sverige, som legat statiskt på runt 4,9 miljarder kronor de senaste tre åren, kommer att överträffas i år. Det avslöjar McDonalds vd Olli Kilpi för DN.

— Jag kan inte gå in i detaljer för 2015 men jag kan berätta att det blir ett nytt rekordår, säger han till tidningen.

Olle Kilpi verkar inte heller oroad att den gamla amerikanska konkurrenten Kentucky Fried Chicken, KFC, kommit till Sverige.

— Vi har funnits i Sverige i över 40 år och konkurrens är inget nytt för oss och vi tycker att det är bra, säger Olli Kilpi till DN.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063