23948sdkhjf

Saturnus snaps till Kina

Ikea bas när Saturnus för första gången någonsin får kinesisk order på skärgårdssnaps.
Den första ordern håller just nu på att plockas upp i butikshyllorna i Kina. Och en nu levererans på skärgårssnaps är redan beställd och kommer att skeppas ut från dryckestillverkaren Saturnus i Malmö.

Det är första gången någonsin som familjeföretaget, grundat redan på 1800-talet, tar en order från Kina.

— Det är första gången i Saturnus långa historia som vi levererar direkt till Kina, säger Edward Liepe ägare till Saturnus. Men vi har faktiskt gjort försök i den regionen tidigare och exporterade lite glögg till Hong Kong under 1980-talet. Denna gång hoppas vi att affären ska bli större och mer långvarig, säger Edward Liepe, ägare till Saturnus.

Försäljningen sker via en importör i Shanghai och snapsarna kommer i första hand att säljas via möbeljätten Ikeas varuhus i landet, men även via andra kanaler.

Snapsen kommer dock inte vara riktigt densamma i Kina som den snaps som säljs på Systembolaget gör. Innehållet är oförändrat, men då kryddor som malört, johannesört och pors inte är tillåtna i Kina kommer förpackningen av småsnapsarna "Skärgårdssnapser" bestå av sju och inte 10 olika smaker.

— I Kina är myndigheterna väldigt noggranna vid import av livsmedel så vi har varit tvungna att göra speciella analyser av produkterna innan vi skickade första leveransen. Men, vi är säkra på att det kommer att vara värt allt arbete, säger Edward Liepe.

För Saturnus är det oerhört viktigt att få in en fot på den kinesiska marknaden för alkoholhaltiga drycker.

— Kina är en väldigt stor marknad med en fantastisk potential. Under 2016 beräknar Saturnus med att skicka fyra fulla containers med Skärgårdssnapsar till Kina. Om beställningarna fortsätter att komma in i den här takten räknar Saturnus med att nyanställa personal till packningen under 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111