23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Mejeri fast i startgroparna

Gotländskt mikromejeri tvingas skjuta upp verksamhetsstarten.








Egentligen skulle produktionen redan ha varit igång på det nystartade mejeriet i gotländska Stånga. Nu får mejeriets tre medarbetare vänta till slutet av februari eller i början av mars. Orsaken är att utrustningen, beställd från Israel, har försenats. Det rapporter P4 Gotland. — Förhoppningsvis ska utrustningen komma hit i slutet av den här veckan, säger Stig Göransson, en av två bröder bakom mejeriet i Stånga, till P4. Mejeriet siktar på att kunna producera runt 2 000 liter mjölk, som ska säljas ohomogeniserad i plastflaskor. Vid ett senare skede hoppas man att mejeriet också ska kunna tillverka grädde, yoghurt och crème fraîche.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125