23948sdkhjf

Delicato värvar fikachef

Konditoriföretaget rekryterar två nya chefer.
Det var i höstas som Delicato meddelade att chokladbollstillverkaren ska storsatsa på kategorin "fika". Nu plockar man in Mathias Wikell för att leda arbetet i rollen som affärsområdeschef för foodservice.

Läs också: Delicato vill rida på fikavåg

"Hans uppdrag är att leda den nysatsning Delicato nu inleder för att stärka sin position på foodservicemarknaden, och särskilt då inom kundsegment som caféer, hotell och konferens, samt att fördjupa kedjelrelationerna och grossistsamarbetet", skriver Delicato i ett pressmeddelande.

Mathias Wikell, som tillträdde sin nya tjänst på måndagen, kommer närmast från rollen som försäljningschef för kedjekunder hos grossisten Menigo.

Om ett par månader förstärks företagsledningen ytterligare då Bettina Jensen blir ny HR-chef. Hon är för närvarande nordisk och baltisk HR-chef på Wrigley.

— Genom de senaste stjärnrekryteringarna börjar vårt nya lag ta form. Med början under 2016 sjösätter vi successivt vår nya strategi som ska göra Delicato till erkänd marknadsledare av moderna svenska fikaupplevelser på den nordiska marknaden. Vi ser med spänning fram mot att få ombord två så erfarna och erkänt duktiga ledare som Mathias och Bettina.

Delicato, med huvudkontor och bageri i Segeltorp utanför Stockholm har omkring 200 anställda och omsätter cirka 280 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079