23948sdkhjf

Hon ska leda Icas samhällsengagemang

Nystartade Ica-stiftelsen hämtar generalsekreterare från Ikea.
Det var i höstas som Ica-handlarnas förbund startade upp Ica-stiftelsen, i syfte att "dela ut medel till initiativ som gör skillnad i samhället".

Nu har förbundet enats om en tillförordnad generalsekreterare. Det blir Ulrika Englesson Sandman som får uppdraget att bygga upp verksamheten som ska utveckla Ica och Ica-handlarnas samhällsengagemang.

— Ulrika Englesson Sandmans engagemang, entreprenörskap och breda erfarenhet från olika bolag och verksamheter gör henne väl lämpad att leda arbetet med att bygga upp Ica-stiftelsen, som vi skapat för att fortsätta utveckla vårt samhällsengagemang, säger Fredrik Hägglund, styrelseordförande i Ica-stiftelsen, i ett pressmeddelande.

Ulrika Englesson Sandman är nyligen hemflyttad från Nederländerna där hon arbetat för Inter Ikea Systems. Hon har också en bakgrund inom Ica, där hon varit med i ett antal varumärkes- och affärsutvecklingsprojekt.

— Ica tar ansvar och har redan ett genuint samhällsengagemang både centralt och lokalt. Nu ska vi skapa en samlande kraft för att förstärka, fördjupa och engagera fler i arbetet framåt för att åstadkomma ännu mer. Det är ett stort förtroende att få bidra i det arbetet, säger Ulrika Englesson Sandman, i en kommentar.

Hon tillträdde den 1 februari 2016.

Ica-stiftelsens styrelse

Fredrik Hägglund (ordförande)
Eva Burén, Anette Wiotti
Anna-Karin Liljeholm
Per Strömberg
Mats Liedholm
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062