23948sdkhjf

Scandi Standard pickar på

Strandad storaffär och investeringar. Mycket har hänt för kycklingföretaget, som uppvisar ökad omsättning och en liten vinstökning.
Den nordiska kycklingkoncernen Scandi Standard redovisar en omsättning på 1 386 miljoner kronor, en ökning med 6 procent jämfört med samma period 2015.

Resultat efter skatt uppgick till 42,4 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 41,6 miljoner kronor första kvartalet i fjol.

"Den svenska verksamheten visade en fortsatt positiv trend i både nettoomsättning och justerat rörelseresultat och marginalen förbättrades. Detta uppnåddes genom produktinnovation, en förbättrad produktmix och effektiviseringar i produktionen. Försäljningen av våra nyintroducerade produkter utvecklades väl, inklusive de ätklara Minutkyckling-produkterna som produceras i den nya förädlingsdelen i Valla. Vi lanserade också det första kycklingbaconet på den nordiska marknaden", skriver Leif Bergvall Hansen, vd och koncernchef för Scandi Standard i en rapportkommentar.

För Scandi Standard och kycklingkoncernens svenska dotterbolag Kronfågel har det första kvartalet 2016 varit något turbulent. Planerna att köpa upp konkurrenten Lagerbergs gick i kras när Konkurrensverket ansåg att en sådan affär skulle köra Kronfågel till en alltför dominerande aktör på den svenska marknaden.

Läs också: Storaffären stoppas

"Mot bakgrund av att förvärvet av Lagerbergs i Sverige inte fullföljdes och behovet av ytterligare kapacitet för att möta efterfrågan på den svenska marknaden, har vi tecknat ett långsiktigt hyreskontrakt avseende en industrifastighet nära Kristianstad i södra Sverige. Vi utvärderar nu att investera i denna fastighet för att i ett första steg uppnå en kapacitet på 20 miljoner kycklingar på årsbasis", skriver Leif Bergvall Hansen.

Läs också: Kronfågel planerar ny stor fabrik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111