23948sdkhjf

Finansbolag köper in sig i matkasseföretag

Prioritet Finans köper 10 procent av koncernen bakom Mat.se.
Göteborgsbaserade koncernen Matse Holding består av Mat.se, Cold Cargo Sweden, Kokaihop Media och Spisa Nu. Nu går ett annat Göteborgsföretag, finansbolaget Prioritet Finans in som delägare till 10 procent.

— Vårt framgångskoncept bygger på att följa med i den tid vi lever i. Att enkelt via mobilen kunna handla handplockade matkassar som samma dag levereras till hem till din egen dörr är ett sådant exempel. Här vill vi vara med och påverka tillsammans med det innovativa bolaget Mat.se, säger Nils Wiberg vd på Prioritet Finans, i ett pressmeddelande.

Sedan några år är Prioritet Finans även verksamt som investmentbolag.

— Vi är hela tiden öppna för nya affärsidéer och spännande investeringsmöjligheter. Vi följer nu denna linje genom att bli delägare i onlinebutiken Mat.se där ett av målen är att förenkla vardagen för dig som kund, säger Nils Wiberg.

Mat.se sålde för 21,8 miljoner kronor i maj och enligt vd Måns Danielson är målet att "revolutionera dagligvarubranschen".

— En ökning med hela 51 procent jämfört med samma månad föregående år och per leveransdag var ökningen 36 procent, säger Måns Danielson, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078