23948sdkhjf

Värmländsk eko-kyckling når butik

Gården Ridgedale Permaculture i värmländska Västra Ämtervik är nästa svenska producent av ekologisk kyckling.
Trots att vi just nu ser ett rejält uppsving för såväl kycklingkött som ekologiska livsmedel i allmänhet stod ekologisk kyckling endast för ett par promille av den totala marknaden förra året.

Läs också: Reko kyckling snart i butik

Några som vill förbättra den statistiken är ägarna bakom gården Ridgedale Permaculture i Västra Ämtervik, Värmland.

— Kycklingarna slaktas i vårt gårdsslakteri när de är åtta, nio veckor gamla. Vi siktar på att leverera 150 stycken i veckan. Kycklingen hämtas på gården eller på våra utlämningsplatser i Sunne, Kil och Karlstad. Kycklingarna har också börjat återsäljas av Kils slakteri, säger en av ägarna, Yohanna Amselem, till NWT.

På gården finns även kor, får och höns. Kunder kan prenumerera på ägg och snart påbörjas även försäljning av grönsaker.

— Nästa vecka börjar vi leverera våra grönsakslådor. Vi lovar inga bestämda mängder av enskilda grödor men genom att odla en mångfald av grödor kan vi i de flesta fall kompensera för en dålig skörd av det ena med en bra skörd av något annat, säger Yohanna Amselem, till NWT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062